Welkom op mijn blog!

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 09:00

Welkom aan alle lezers

 

Opnieuw zet ik een nieuwe stap in m’n coachingreis, het starten van een blog.  Voor iemand als ik die geen geboren schrijver is, wordt dit een uitdaging, maar één die ik met veel plezier aanga.  Mijn passie ligt namelijk in het inspireren van anderen en het delen van inzichten.  Dat is precies wat je kunt verwachten van deze blog.  Ik wil een band met jullie, mijn lezers, opbouwen en samen met jullie groeien tijdens jullie en mijn reis.

 

 

Hoe ga ik dat doen?

Mijn blog zal gevuld zijn met praktische tools die jullie zelf kunnen uitproberen.  Geen ellenlange teksten, maar een vleugje theorie met een persoonlijke touch die helemaal bij mij past.  Ik vind het belangrijk om diepgang met de theorie te combineren met praktische toepasbaarheid.  Ik zal jullie laten zien hoe ik de tools inzet, maar onthoud, niet elke tool past bij iedereen.  Experimenteer en laat me weten wat jullie ervan vinden.  We zijn allemaal uniek, met verschillende gewoontes, en elementen die we fijn vinden. 

Speciale aandacht voor 50-plussers

Aan alle 50-plussers: deze blog is er ook voor jullie!  Jullie loopbaan vormt een unieke reis, even waardevol en vaak nog boeiender dan die van anderen.  Ik wil jullie meenemen in de wereld van groei, verandering en ontdekking.  De rijkdom van jullie ervaring is voor mij van onschatbare waarde, en ik zie er naar uit om samen met jullie deze reis te verkennen.

Waarom vind ik dit zelf zo interessant? 

Ik hou ervan om te reflecteren op m’n eigen gedrag, ontdekken wat me tegenhoudt, waar ik kan groeien, en wat ik al goed doe.  Daarom gebruik ik zelf praktische en makkelijk toepasbare tools.  Ik omarm groei en verandering en probeer regelmatig nieuwe tools en routines uit; dit houdt me scherp.  Bekijk m’n blog als een reis, zo bekijk ik m’n blog ook.  Ik voel dat het goed zit hoe ik het momenteel wil aanpakken, maar dit kan binnen enkele maanden met nieuwe inzichten anders zijn.

Wat mag je concreet verwachten?

M’n focus blijft liggen op jouw professionele reis met aandacht voor je persoonlijk welzijn.  Elke 15de van de maand kun je een nieuwe blog verwachten, boordevol inspiratie voor jouw reis. Heb je specifieke vragen voor onderwerpen?  Laat het me weten, en ik ontwerp graag een blog hierover.

Voorproefje: Loopbaanlijn – Een Reflectieve Reis

De loopbaanlijn, een krachtige tool om je professionele reis tot op heden in kaart te brengen.  Deze reis gaat verder dan een simpele chronologie; het is een diepgaande reflectie op de hoogte- en dieptepunten, de groei en de bijzondere momenten die je loopbaan hebben gevormd.

Hoe werkt het?

  1. Chronologie opstellen:
    Begin met het opstellen van een tijdlijn die je loopbaan vanaf het moment tot nu weergeeft. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld jaartallen of periodes.
  2. Mooie momenten en groeimomenten:
    Markeer de hoogtepunten en uitdagingen op je loopbaanpad. Wat waren de momenten waar je trots op bent, en welke situaties hebben je doen groeien?
  3. Kwaliteiten en ervaringen:
    Identificeer de kwaliteiten die je naar deze mooie momenten hebben geleid en die je hebben geholpen te groeien. Denk aan vaardigheden, eigenschappen en ervaringen die je hebt opgedaan.
  4. Het gevoel van dat moment:
    Belangrijk is om niet alleen de feitelijke gebeurtenissen op te sommen, maar ook het gevoel van dat moment mee te nemen. Wat ervoer je toen?  Welke emoties waren prominent aanwezig?
  5. Speciale aandacht voor 50+:
    Neem extra tijd om te reflecteren op de unieke ervaringen en wijsheden die je hebt vergaard gedurende je loopbaan. Hoe hebben deze bijgedragen aan jouw groei en succes?  Welke wijsheden had jij aan het begin van je carrière graag geweten?
  6. Toekomst:
    Neem een stap achteruit en bekijk je volledige loopbaanlijn. Reflecteer op wat je wilt meenemen naar de toekomst.  Welke lessen, vaardigheden en inzichten zijn waardevol voor je verdere groei en ontwikkeling?

De loopbaanlijn is meer dan slechts een overzicht; het is een kans om jezelf te begrijpen, te waarderen en te groeien.  We erkennen de diepte van ervaringen en de waardvolle lessen die ze met zich meebrengen.  Dus, neem de tijd, duik in je loopbaanlijn en ontdek de rijke reis die je hebt afgelegd.

 

Dus ...

  • Volg mijn blog en ga met mij mee op reis
  • Probeer de tools uit en geef suggesties voor toekomstige onderwerpen
  • Elke 15de van de maand mag je van mij nieuwe inspiratie verwachten
  • Ervaar wat het voorproefje de loopbaanlijn voor jou kan brengen

Feedback

Heb je opmerkingen, suggesties voor toekomstige onderwerpen of wil je persoonlijk aan de slag met jouw loopbaanpad, neem contact met me op via onderstaand knop.